Куќиштето од алуминиум има подобра стабилност на отпорност на корозија

2021-06-03

Алуминиумкуќиште од легури има многу предности.Алуминиумлегурите имаат висока јачина, специфичен модул, цврстина на фрактура, јачина на замор и отпорност на корозија. Материјалот од легура на алуминиум има мала густина, нема магнетен отпор, фаза на легура на ниска температура, отпорноста на магнетното поле е мала, гасот е добар, а индукционото зрачење може да биде побрзо. Широко се користел во авијацијата, воздухопловството, брзите возови, куќиштето на литиум-јонски батерии, механичкото производство, бродовите и хемиската индустрија.
Главниот легиран елемент наалуминиумКуќиштето од легури е магнезиум и силициум, кој има одлична обработливост, заварливост, екструдибилност и поплавување на цевки, добра отпорност на корозија, цврстина, лесно полирање, филм за боење и одлична анода. Ефектот на оксидација е типична легура на истиснување.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy