Фактори кои влијаат на запечатувањето на водоотпорното куќиште

2021-05-19

Прстенот за запечатување на водоотпорниот случај е добра заштита, а прстенот за заптивање игра многу важна функција во заштитата на нивото на заштита наводоотпорна футрола. Во долготрајниот процес, континуитетот на нивото на заштита зависи од карактеристиките на заптивниот прстен. Поправете го заптивниот прстен во правилна положба. ЕПДМ материјалот игра заштитна улога во отпорноста на повеќето широко користени хемиски супстанции поради одличната хемиска отпорност и отпорност на корозија. Сепак, хемиската отпорност на прстенот на заптивката варира во зависност од неговиот материјал, па затоа е најефективниот начин да се потврди ефектот со директно реагирање на хемискиот состав и прстенот на заптивката колку што е потребно.

Настапот наводоотпорна футролаварира во зависност од материјалите на различни прстени за запечатување. Материјалот на заптивниот прстен го одредува степенот на заштита на случајот на запечатување. При избор на прстен за запечатување, споредете ја еластичноста на секоја компонента на материјалот, и ефектот што ќе го произведе кога ќе дојде во контакт со многу хемиски супстанции и ефектот што ќе го произведе под ладни и топли услови. Најважно е декаводоотпорна футролаа прстенот за заптивање има заедничка отпорност на истата хемиска супстанција за да добие добри резултати.

По кратко воведување на горенаведената содржина, секој треба да има подетално разбирање заводоотпорна футрола. In the process of using the водоотпорна футрола in daily life, you should pay attention to the tightness of the водоотпорна футрола.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy